Su Koruyucuları (Water Protectors) eTwinning Projesi
Kuruculuğunu Diyarbakır Mesut Yılmaz İlkokulundan Kübra AYLAK ve Gradinita cu Program Prelungit Nr. 8 okulundan Adela VADUVA’ nın yaptığı Anasınıfı Öğretmenimiz Sena SARIYER’ in ortak olarak yürüteceği ‘’Su Koruyucuları (Water Protectors)’’ adlı e Twinning projesi okulumuzda uygulanmaya başlamıştır. Projemiz; Türkiye, Romanya ve Lübnan ülkelerinden katılan toplam 13 ortaklı bir projedir.
Küresel ısınma ve iklim değişikliği, su kaynaklarımız üzerinde ciddi tehditler oluşturarak kuraklık riskini artırmaktadır. Bu durum, özellikle geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın yaşamını doğrudan etkilemektedir. Bu nedenle, çocuklarda su tasarrufu bilincini geliştirmek ve suyun yaşamımızdaki hayati önemini onlara anlatmak büyük bir gerekliliktir. Bu amaçla öğrencilerimize su tasarrufu hakkında bilgi verip suyun değerini anlatmak, çocukların, suyun sınırlı ve değerli bir kaynak olduğunu kavramalarını sağlamak, problem çözme becerilerini geliştirerek erken yaşta edinilen tasarruf alışkanlıklarıyla, ileride su kaynaklarının korunmasına katkıda bulunmalarını teşvik etmek, çocukların öğrendiklerini aileleri ve çevreleriyle paylaşarak, daha geniş kitlelerde su tasarrufu bilincinin yayılmasına öncülük etmelerini sağlamak amaçlanmaktadır. Çocukların iletişimine olumlu katkı sağlamak ve bunun yanında özgüven kazanma ve akademik başarılarını destekleme gibi birden fazla olumlu etkiye de ulaşmak projemizin amaçlarındandır. Projemiz 4-11 yaş grubunu kapsamaktadır.
Projemizin Amaçları
1-Problemlere yaratıcı çözümler üretme, planlama, değerlendirme yapabilme ,araştırma yapma, buluş ve inovasyon yapabilme becerilerini geliştirme.
2- Çocukların, suyun sınırlı ve değerli bir kaynak olduğunu kavramalarını sağlamak.
3- Öğrencilerimizin işbirliği becerilerini arttırmak ve takım çalışmasına yatkın hale gelme.
4- Atık malzemeleri kullanarak sanatsal çalışmalar yapmak.
5- Ürün ve sonuç üreten, hayal gücünü kullanabilen bireylerin olmasını sağlamak.
6- Çocukların özgüvenlerini geliştirebilen çalışmalar yapmak.
7- Çevresel Farkındalık Oluşturmak.
8- Gelecekteki Su Kıtlığını Önlemek.
9- Sürdürülebilir Yaşam Alışkanlıkları Kazandırmak.
10-Merak duygusu geliştirme , değişime ve yeniliğe karşı istekli olma.
11-Gündelik problemlerin farkına varma veya karşılaşılan problemlere karşı yapıcı çözüme odaklanma.
12-Güçlü iletişim özellikleri kazanma.
Proje Afişimiz
Proje Logomuz
Proje Broşürümüz